У Кошаркашком клубу Темнић рекордан број деце, од септембра школска лига за децу до четвртог разреда

У време када у Србији све мање и мање деце тренира неки спорт, а огроман број деце и нема никакву физичу активност, у кошаркашком клубу Темнић тренира огроман број деце. Председник клуба Дражен Симоновић истиче да ништа од овога не би успео да направи без људи којима је окружен и са којима свакодневно ради на популаризацији кошарке у нашој малој општини.

“Ништа од овога не би било да није мојих сарадника којима сам окружен, а пре свега ту мислим на Данијела Јаћимовића, Снежану Васић, Николу Стефановића, као и председника Спортског савеза Зорана Цветковића, локалну самоуправу, али и на многе друге људе, који нам својим саветима помажу у омасовљавању овог спорта”, оцењује Симоновић.

У кошаркашком клубу Темнић постоје 3 селекције, а по избору на месту председника клуба Симоновић је најавио да ће посебна пажња бити посвећена најмлађима, као и да ће бити створена озбиљна школа кошарке.

“Ми као КК имамо две такмичарке селекције. Јуниори, у којима имамо 25 лиценцираних играча, се такмиче у Регионалној кошаркашкој лиги, док се двадесет и пет млађих пионирки, које ове сезоне први пут наступају, такмиче у Квалитетној кошаркашкој лиги Централне Србије. Имамо и трећу селекцију, односно школу кошарке, у којој имамо око 60 почетника”, набраја Симоновић.

Када су у питању планови за следећу сезону он каже да ће се, као и ове, селекције КК Темнић такмичити сигурно са јуниорима и пиониркама, а у планирамо је и формирање и мини баскет екипу, како би био искоришћен сав потенцијал који постоји у клубу.

“Имамо и једну спектакуларну идеју, а то је формирање кошаркашке школске лиге, у којој би се такмичиле све Основне школе у нашој општини, а играли би и дечаци и девојчице до четвртог разреда”, рекао нам је Симоновић.

Говорећи о тренутном стању у клубу, он оцењује да је стање сваког дана све боље и боље, имајући у виду да је клуб до новембра месеца 2016. године био у потпуном хаосу.

“Идемо напред, растемо као клуб, а то показује и број деце која тренирају. Циљ нам је да озбиљним радом покажемо шта можемо, али немојте да заборавите да је новембра 2016. године, када сам ја постао председник, клуб био у хаосу, у огромним дуговањима и да је једва функционисао. Сада, годину и четири месеца после, дугови готово да не постоје, а то што постоји то ће се решити у току ове године”, закључује председник КК Темнић Дражен Симоновић.

Огроман број деце тренира у једином кошаркашком клубу у Варварину, а ми можемо само да приметимо да ово заслужује сваку похвалу, као и то да да Дражен, иако је млад, ствара једну праву кошаркашку бајку у нашем малом месту.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x