Представници Крушевца на “NBА All Star” викенду

На конференцији за новинаре у Градској управи у Крушевцу најављено је учешће кошаркашице Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама “Палестра” из Крушевца, Сашке Вујичић и њеног тренера Миреле Милојевић, на “NBA ALL Star” викенду у Лос Анђелесу.

Кошаркашки спектакл биће одржан од 16. до 18. фебруара, а част и привилегију да се нађу у друштву најбољих, Сашка и Мирела добиле су захваљујући предлогу Специјалне олимпијаде Србије и по одобрењу светске Специјалне олимпијаде.

Помоћник градоначелника Крушевца за спорт Предраг Милојевић навео је да учешће наше кошаркашице на престижном спортском такмичењу промовише и афирмише Крушевац на међународном плану, што је наравно и заслуга тренера.

“Град Крушевац подржава све активности које доводе до оваквих резултата и ми смо поносни што у конкретном случају наша делегација представља и Србију”, истакао је Миленковић.

О детаљима такмичења говорила је председница СК “Палестра” и тренер Мирела Милојевић. Учеснице Специјалне олимпијаде играће у “Unified” тиму заједно са најбољим кошаркашима света, док делегацију Специјалне олимпијаде у Лос Анђелосу чини укупно 12 спортиста (из Европе су само представник Србије и Немачке), а у “Unified” тиму од укупно 10 играча, 6 је представника Специјалне олимпијаде.

Иначе, оваква спортска “симбиоза” по принципу “Unified” организује се по 7. пут, а “NBA ALL Star” викенд 67. Овај догађај има за циљ да подигне свест о Специјалној олимпијади и способностима такмичара, као и да се подели порука јединства и инклузије кроз спорт са милионима гледалаца широм света.

СК “Палестра” је прошле године освојио друго место у кошарци на државном првенству, а 21. годишња Сашка Вујичић са вишегодишњим искуством у клубу, својим примером показује да је врхунски успех заслужен, како ангажованошћу чланова, тако и марљивошћу и посвећеношћу тренера.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x