У “Орликону” производња и ремонт хидрауличних цилиндара

Једна од успешних породичних фирми у врњачкој и трстеничкој општини је и “Орликон”, са седиштем у селу Штулац где је и основана 1996. године иницијативом Јована Младеновића и његовог сина Мишка, садашњег директора ове фирме.

Била је то на почетку мала радионица са три машине, а временом се указао и већи обим посла па су Младеновићи купили парцелу на Попинској реци у селу Осаоница у близини Регионалног пута Краљево – Крушевац и ту саградили производну халу.

“Радом и квалитетом, наша фирма је постала угледна и спремна да одговори својим производима и њиховим квалитетом тржишту односно нашим познатим купцима. Основни и главни програм фирме “Орликон” заснива се на производњи и ремонту хидрауличних цилиндара, агрегата и система, а имамо и наш сајт на коме се налазе сви неопходни подаци у овој области привређивања”, каже директор ове успешне породичне фирме у Штулцу Мишко Младеновић.

“Што се тиче агрегата и система, можемо их произвести по захтеву купаца за било коју намену, великих или малих протока, разних типова командовања и разних притисака. Осим тога, ми производимо и хидрауличне пресе, од радионичких до алатних, у зависности од захтева купаца. Вршимо исто тако и сервис свих грађевинских машина, заптивног програма и остале хидраулике”, објашњава Младеновић и додаје да у производњи тренутно, на различитим типова машина, ради 11 искусних мајстора из ППТ “Цилиндри”.

“Машине су великих габарита, а сарађујемо у 80 одсто случајева са домаћим фирмама, док у 20 одсто случајева са фирмама са територије бивше СФРЈ, а нешто мало наших производа пласирамо и у Русију и Немачку. За сада немамо потребу за запошљавањем нових радника, па се надамо да у наредном периоду проширимо производњу како бисмо дали шансу и младим мајсторима да реализују производне задатке”, рекао је Младеновић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x