Љубиша Марковић: Већа пажња проблему незапослености у трстеничкој општини

Пројекат запошљавања у идућој години општина Трстеник спроводиће у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Из буџета у ове намене општина ће уложити 5 милиона динара, а предвиђене су и мере које ће се спроводити у оквиру стручне праксе и које ће се посебно односити на запошљавање младих до 30 година старости и лица са преко 50 година старости, као и особа са инвалидитетом.

“Када је у питању подстицај производње, општина је у ове сврхе издвојила око 2 милиона динара, а за подстицање привредних активности око 3 милиона динара. Успоставићемо тешњију сарадњу са општим удружењем предузетника и са локалном самоуправом да би смо поменуто успешније реализовали”, рекао је Љубиша Марковић, заменик председника општине Трстеник, гостујући у емисији Отворени студио РТВ Трстеник.

Према подацима надлежних служби, 38 одсто предузетника бави се металском производњом, 18 одсто се бави производњом и продајом хране и пића, 14 одсто су произвођачи и пререађивачи дрвета, а осталих 30 одсто бави се различитим типовима производње, односно делатностима.

“Наш задатак у наредном периоду је да одредимо структуру свих предузетника, ко се и чиме бави и да заједнички решавамо проблеме незапослености у нашој општини. Нажалост, ситуација је таква каква је са буџетом и не можемо задовољити све захтеве, али ћемо се ипак трудити да ову проблематику решимо на најбољи могући начин” каже Марковић.

“Оптерећени смо претходно узетим кредитима наших претходника и сада ми морамо строго да водимо рачуна, да задовољимо основне потребе, да подмирујемо дуговања која имамо и надам се да ћемо у томе успети” додао је Марковић.

Он је овом приликом честитао грађанима општине Трстеник предстојеће новогодишње и божићне празнике и пожелео пуно здравља и успеха у новој години.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x