У Попини се гради вртић, усељење наредне године

У насељеном месту Попина у току су грађевински радови на изградњи вртића који ће функционисати у саставу Предшколске установе “Бисери”. Радове су, у друштву председника Савета месне заједнице Попина, обишли председница општине Трстеник Милена Турк и њен заменик Дејан Раковац.

“Радови добро напредују, да није короне било би другачије и брже у спровођењу планова. У току наредне недеље очекујемо постављање бетонске плоче и крова, што је прва фаза радова, а чија је вредност 2 милиона динара, док ће се друга фаза наставити током наредне године. Општина ће, као и до сада, финансирати наставак тих радова и комплетно опремање простора адекватном опремом, биће уведена струја и парно грејање, тако да ће малишани имати неопходне услове за боравак и дружење у вртићу”, истакла је председница општине Милена Турк изразивши наду да ће родитељи малишана, као и мештани Попине, бити задовољни јер је ово једна значајна инвестиција.

На изградњу вртића чекало се више година, малишани и њихови васпитачи су пре короне користили просторију у подручној школи у Попини, где је био мали простор за већи број деце.

“Овде су и раније долазили малишани са родитељима из Попине и суседних села Дубља, Брезовице и Стублице. Желим овом приликом да се захвалим општини Трстеник, претходном председнику Александру Ћирићу и садашњем руководству на челу са Миленом Турк. Наредне године ће се наставити са другом фазом радова и надамо се да ће радови бити окончани до почетка нове школске године, када би малишани у присуству васпитача почели своје дружење и боравак у новом и већем простору”, издвојио је председник Савета МЗ Попина Љубомир Крњинац, човек који је до сада на овој функцији остварио запажене резултате.

0 0 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

896 + 14 = 910

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x