У Рујишнику одржана традиционална “Купинијада”

У насељеном месту Рујишник по десети пут одржана је пољопривредно-културна и забавна манифестација “Дани купине 2018”. У тродневном термину био је богат и садржајан програм, а манифестацију је свечано отворио председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Истога дана била је отворена ликовна радионица чланова КЛИС-а из Трстеника, одржано је и такмичење у кувању традиционалних јела, док је другог дана манифестације обављено сечење славског колача.

Организатори “Купинијаде” били су општина Трстеник и МЗ Рујишник, а свој део програма имали су млађи чланови КУД “Медвеђа” из Медвеђе. На постављеним штандовима били су постављени производи од купина, одржано је и такмичење у брзом брању купина.

У такмичењу најмлађих било је 13 берача, а победила је Маша Ђорђевић из Рујишника. Најбржи берач купине међу старијима био је Владимир Перић који је неколико пута до сада побеђивао у овој дисциплини.

Бирана је и мис “Купинијаде”, док су се снажни мушкарци надметали у надвлачењу конопца. Победницима су уручене повеље и дипломе које је обезбедио организатор ове традиционалне манифестације.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x