У току радови на измештању магистралног цевовода у склопу изградње аутопута “Моравски коридор”

Радови на замени старих цевовода изводе се данас и сутра (30. и 31. јула) у склопу Сектора 2 аутопута, на две деонице на потезу Макрешане – Мрзеница – Бошњане, у укупној дужини око 2 км.

Данас се врше радови на првој деоници у зони Макрешана, а врши се замена старог полиестерског цевовода и прелаз испод будућег аутопута заменом новог полиетиленског цевовода у дужини од 50м. Сутра ће се радити на другој деоници у Бошњану и вршиће се повезивање новоизграђеног цевовода у дужини од 2км и превезивање са старог армирано – бетонског цевовода на нови полиетиленски цевовод.

У оквиру радова на изградњи “Моравског коридора”, ЈКП “Водовод Крушевац” је кориснички надзор при извођењу радова на измештању магистралног цевовода и заштите постојећих водоводних и канализационих линија, док радове изводе „Бехтел – Енка“ са подизвођачима.

У наведеном временском интервалу због извођења ових радова за кориснике општине Ћићевац биће обустављена испорука воде преко постојећег система водоснабдевања. У периоду планског искључења ЈКП “Водовод Крушевац” ће корисницима општине Ћићевац вршити водоснабдевање путем стационарних и покретних цистерни.

Пројектна вредност радова на измештању магистралног цевовода у склопу Сектора 2 аутопута износи 156 милиона динара и финансирају се средствима “Коридора Србије”.

Ово само су само једни од радова у којима је ЈКП “Водовод Крушевац” узело учешће за потребе изградње аутопута “Моравски коридор”. Ради подсећања, почетком ове године започето је измештање дела магистралног цевовода ДН 300 за прекоморавска села. То је један од шест прелаза на чијој ће се заштити магистралног цевовода и радити, а све у склопу радова који претходе изградњи аутопута на деоници Сектор 3 – Макрешане – Читлук.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x