У Угљареву одржани “Михољски сусрети села”, такмичење у припремању традиционалних јела

Занимљива културно забавна и кулинарска манифестација под називом “Михољски сусрети села” одржана је у насељеном месту Угљарево. Пре ове манифестације, летос је одржана и чувена “Гулашијада” на којој је био присутан велики број учесника и посетилаца.

И ова манифестација је била изузетно посећена, учествовало је 12 екипа које су се такмичиле у припремању традиционалних јела, а најбоља је била и прво место заслужено освојила екипа насељеног места Оџаци. Екипа из Почековине била је друга, док је домаћа екипа Угљарева освојила треће место.

Награде, пехаре за освојена три места на овој манифестацији уручили су председница општине Трстеник Милена Турк, њен заменик Дејан Раковац и Александар Кандић.

Организација ове манифестације подржана је средствима додељеним на конкурсу Министарства за бригу о селу. Према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за организовање “Михољских сусрета села”, коју је Влада Србије донела јула ове године, место одржавања ове манифестације може бити у свим насељеним местима – селима на територији Србије и одржава се у периоду од 1. октобра до краја 2021. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x