Новоселци успешни на манифестацији “Српска трпеза” у Београду

На другом по реду Фестивалу “Српске трпезе Београд 2021”, у организацији удружења “Чувари огњишта” из Београда, учествовала је са својом екипом и Туристичка организација из Врњачке Бање, а њени продуценти су били Никола Џамић и Жарко Марковић из удружења грађана “Новоселац”.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије било је покровитељ ове занимљиве манифестације, а куварско одељење манифестације “Прва бразда” предводила је Јелица Панић, са помоћницом Даном Филиповић и оне су припремиле “Српску трпезу” која је садржала 19 традиционалних јела и колача.

Ту су биле супе са кнедлама, купус из земљаног лонца, сарме, пребранац и друга јела која су привукла посебну пажњу не само посетилаца ове манифестације, него и министарке трговине, туризма и телекомуникација Татјане Матић и помоћнице министра сектора за туризам Републике Србије Ренате Пинџо, док је стручни жири, на челу са Милијаном Стојанићем, оценио врњачку трпезу највишом оценом.

У програму Фестивала представили су се и удружење ’”Златне нити”, затим “Врњачке терме”, али и ресторан “Фрида”. Нову димензију туристичке понуде Врњачке Бање својим кулинарским прерађевинама воћа и поврћа, показало је удружење “Сеоске жене”, а запажен наступ на манифестацији имали су и Фолклорни ансамбл “Бане Миленковић”, као и Сања Милановић из Мионице која свира фрулу и вишеструки је победник такмичења у Прислоници.

Прави бренд постала је млада Марија Сеочанац после победе на такмичењу орача “Србобранска бразда”, а представили су је на овој манифестацији удружења “Новоселац” и “Прва бразда” Ново Село.

Екипа Новог Села успоставила је нове контакте и сарадњу са Месном заједницом Пискавица код Бања Луке у Републици Српској.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x