У Врњачкој Бањи одржане 29. “СЕНИ” Републичке спортске игре

Републичке спортске игре параплегичара и квадриплегичара Србије одржане су у Врњачкој Бањи, а учествовало је око 100 такмичара из Београда, Чачка, Лесковца, Крагујевца, Новог Пазара, Ниша, Параћина, Смедерева, Шапца, Ужица, Зрењанина, Новог Сада, Сомбора и Руме.

Такмичиле су се и екипе из региона и то из Словеније, Федерације Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе. Ова манифестација је имала за циљ да особе са повредом кичмене мождине крену или да наставе бављење спортом и да постигну врхунске резултате, као наставак своје рехабилитације и социјализације.

Ово је уједно била и промоција личних и екипних потенцијала, а ове Републичке спортске игре организовао је Савез параплегичара и квадриплегичара Србије по 29. пут.

На платоу код Аутобуске станице у Врњачкој Бањи такмичаре и госте поздравили су Душан Стевановић, члан Општинског већа Врњачка Бања, председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије Михајло Пајевић, председник Савеза кошаркаша у колицима Владимир Кузмановић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сретен Селаковић који је и отворио игре.

“Приоритет Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања јесте да свим грађанима обезбедимо боље услове за живот и рад стварајући једнаке шансе за бољу будућност а ми ћемо и даље пружати редовну финансијску подршку Савезу и тако допринети континуитету његовог рада. Наставићемо исто тако подршку у раду Организација које окупљају особе са инвалидитетом, у циљу заступања њихових интереса и реализације различитих инклузивних активности а исто тако ћемо наставити са реализацијом кампање “Србија без баријера” коју смо покренули у сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије”, поручио је том приликом државни секретар Сретен Селаковић.

Такмичење се одвијало у дисциплинама бацање кугле, бацање копља, бацање диска, бацање чуња и копља, такмичење у шаху и пикаду, а дан раније је одржано такмичење у стоном тенису. У Спортској хали “Владе Дивац” одржани су ревијални турнири у боћању и кошарци у колицима, а последњег дана игара за све учеснике приређена је вечера. Проглашени су и победници и уручена признања најбољима, као и захвалнице свима који су допринели успешној реализацији игара.

Ову традиционалну спортску манифестацију подржало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и “InformCO”doo са брендом “Сени”, али и бројни донатори. Сви учесници били су смештени у хотелу “Фонтана”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x