Ученици ОШ “Драги Макић” сутра крећу на рекреативну наставу на Златибор

Ученици разредне наставе Основне школе “Драги Макић” из Бошњана у среду, 03. маја, крећу на рекреативну наставу (школа у природи) на Златибору, док је у току претходне недеље одржана и дводневна екскурзија на релацији Бошњане – Ваљево – Тршић.

“Ученици и наставници наше школе у среду крећу пут Златибора где ће боравити седам дана на рекреативној настави. Они ће бити смештени у одмаралишту “Бела бреза”, док је повратак планиран за идућу среду, 10. мај”, рекао је у изјави за Темнић.Инфо директор ове образовне установе Андрија Живадиновић који је овим путем у своје име и у име запослених ученицима и пратиоцима пожелео срећан пут и пријатан боравак на Златибору.

“Ученици наше школе од V до VIII разреда били су у току претходне недеље и на дводневној екскурзији на релацији Бошњане – Ваљево – Тршић – Бошњане. Првог дана екскурзије имали су прилику да посете кућу-музеј војводе Живојина Мишића, а такође су посетили и Народни музеј Ваљева, као и тамницу за време Сече кнезова у чијем подруму су 1804. године били затворени ваљевски кнезови Алекса Ненадовић и Илија Бирчанин”, каже Живадиновић.

Живадиновић додаје да су ученици ове школе у Бранковини посетили кућу у којој је живела Десанка Максимовић, као и њен гроб, а посетили су и школу у којој је ишао Прота Матеја Ненадовић, иначе син кнеза Алексе Ненадовића, погубљеног у Сечи кнезова. Другог дана ученици су посетили манастир Троноша, који ће памтити по Ратарским свећама, док су истог дана посетили и спомен-кућу Вука Стефановића Караџића.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x