ВТМШ: Три студијска програма по новој акредитацији

У Високој техничкој машинској школи (ВТМШ) струковних студија у Трстенику у току су припреме за упис 55. генерације студената на прву годину основних струковних студија. Нови студијски програми су у потпуности прилагођени потребама тржишта, изјавила нам је тим поводом др Љиљана Пецић Јаковљевић, професор струковних студија у овој високошколској установи.

“Очекујемо коначан одговор комисије за акредитацију за све студијске програме крајем маја месеца, уписаћемо према одобрењу Министарства 360 студената, од којих је 110 на буџету док су 250 самофинансирајући. Од 2012. године успешно функционише акредитовани центар у Тутину, а од 2014. године и акредитовани центар у Бору”, каже др Љиљана Пецић Јаковљевић и додаје да су поменуте акредитоване јединице са дозволама за рад почеле да раде због исказане потребе од стране привреде и локалних самоуправа тих општина које су имале потребе за кадровима које им ова високошколска установа обезбеђује.

“Оно што је за младе студенте интересантно је то да ми ове године, по новој акредитацији, уписујемо три студијска програма и то информациона технологија, саобраћај и машинско инжињерство. Имамо и два модула, Хидраулика и Пнеуматика и производно машинство и нови студијски програми су посебно прилагођени потребама тржишта. Ми смо се потрудили да што више компанија окупимо око себе и урадимо анализе компензација које су њима потребне”, наглашава др Љиљана Пецић Јаковљевић.

У Високој техничкој машинској школи струковних студија у последњих годину дана рађено је на побољшању опремљености, а нешто је урађено у сарадњи са привредом по питању добијања машина у комбинацији са едукацијом радника из тих компанија. Рађени су неки пројекти према Европској унији, као и други па се у овој високошколској установи надају позитивним исходима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1350

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 19. мај Доњи Катун; 20. мај Бачина; 21. мај Бошњане; 24. мај Доњи Крчин; 25. мај Обреж; 26. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x