Уговор “Меркуру” отворио врата новом тржишту

Директор Специјалне болнице “Меркур” у Врњачкој Бањи др сци. мед. Дејан Станојевић током Б2Б састанка на Конгресу у Ирану потписао је уговор о продаји “Меркурових” капацитета у медицинском туризму са Озан Кајом, власником Агенције “М2 Организација” из Анталије која се годинама бави продајом медицинских услуга за стране госте у преко 50 болница у свету.

“Потписивањем овог уговора отворили смо врата за ново тржиште, а поред Анталије и Анкаре ова турска Агенција има своје канцеларије у Енглеској, Азербејџану, Вроцлаву у Русији и Украјини. “М2 Организација” је присутна на свим важним промотивним скуповима из области медицинског туризма и њихов топ менанџмент најавио нам је посету за децембар ове године, где ће се практично упознати са нашим капацитетима и могућностима”, рекао нам је тим поводом директор СБ “Меркур” у Врњачкој Бањи др сци. мед. Дејан Станојевић.

Запажено излагање на Конгресу под називом “Могућности сарадње између Европске Уније и исламских земаља”, међу панелистима из Немачке, Мађарске, Индије, Хрватске, Ирана и Русије, имао је Миодраг Миљковић, директор маркетинга у СБ “Меркур” и председник Кластера медицинског и здравственог туризма Србије.

Он је презентовао српски Кластер и СБ “Меркур” као пример добре праксе у коришћењу минералних вода за развој модерног туристичко – здравственог центра, као и подизања здравственог стања грађана у оквиру здравственог система Србије.

“Нама је ово трећи пут да нас организатори позивају на овај респектабилни догађај где смо изградили добре односе са партнерима из више земаља, док са некима имамо изузетно пријатељске односе. Србија се овом приликом представила као атрактивна дестинација, а Кластер и СБ “Меркур” као поуздани партнери са дугогодишњим искуством, у конкуренцији највећих европских и светских субјеката из ове бранше”, истакао је том приликом Миодраг Миљковић.

Наступ српске делегације пратио је и Амбасадор Србије у Техерану Драган Тодоровић који својим контактима и утицајем доприноси да рад српске делегације протекне плодоносно, уз оргтанизацију састанака са највишим иранским институцијама.

По завршетку Конгреса очекује се договорени састанак са представницима Министарства здравља Републике Србије, а у вези почетка сарадње у области трансфера српског модела бањске превенције и рехабилитације у иранске Бање.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x