Ускоро нови ултразвук у Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину

Захваљујући ангажовању директора Дома здравља “Др Властимир Годић” у Варварину др Јасмине Ракић и локалне самоуправе на челу са председником општине Варварин Војканом Павићем, ова здравствена установа ускоро добија нови ултразвук. Што се тиче осталих активности, Дом здравља у Варварину је добио проширење кадровског плана, док су у току и јавни радови.

Директор ове здравствене установе др Јасмина Ракић подсећа да је стари ултразвук набављен још 2007. године и истиче да ће овај уређај за потребе пацијената Дома здравља “Др Властимир Годић” бити набављен преко Министарства здравља, а захваљујући процентуалном учешћу локалне самоуправе, посебно се захваливши председнику општине Варварин Војкану Павићу јер је његовим залагањем варварински Дом здравља добио нови ултразвук.

Она додаје да је Дом здравља у Варварину добио и проширење кадровског плана, везано за административне раднике, тако да је примљен правник, који је до сада радио на допунски рад, на одређено време, до краја године, а послата је и молба да то буде на неодређено време. Примљен је још један нови возач, такође на одређено време, али у нади да ће и он добити одобрење за неодређено време.

“Др Дане Ћук је отишао у пензију тако да је расписа конкурс на одређено време, на три месеца, чекајући од комисије за кадровска питања да нам дозволи и надам се да ћемо добити за његово место одобрење да распишемо конкурс на неодређено време”, додаје др Ракић.

У току су и јавни радови преко којих је Дом здравља “Др Властимир Годић” добио две медицинске сестре и шест неквалификованих радника, а др Јасмина Ракић каже да је циљ тих медицинских сестара преглед пацијената који не могу да дођу до Дома здравља у Варварину.

“Кренули смо од насељеног места Пајковац, па на даље, тако да је акценат превасходно бачен на она места где нема здравствене заштите и амбуланте. Те сестре мере шећер у крви и притисак, јављају изабраним лекарима тих пацијената какво је стање пацијената да би лекари знали шта даље да предузму”, објашњава др Ракић и додаје да је, када су у питању неквалификовани радници, њихов задатак сређивање амбулантних дворишта, затим помоћ у кући код пацијената којима је помоћ потребна у виду доношења лекова, што се односи на пацијенте који живе сами и који су непокретни.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x