Услуга организованог изношења смећа у свим селима општине Варварин

Постављањем контејнера за комунални отпад у девет села Горњег Темнића ЈКП “Варварин” покрило је целокупну територију општине Варварин организованим изношењем смећа, а подељено је и 12 канти за отпад кафићима у пешачкој зони у центру Варварина. Важно је поменути и то да је цена на месечном нивоу за пружање услуга изношења смећа од 250 динара међу најнижима у Републици Србији, а најнижа на територији Расинског округа.

Према речима директора ЈКП “Варварин” Дејана Ракића распоређено у Пајковцу, Тољевцу, Доњем и Горњем Крчину, Малој Крушевици, Карановцу, Залоговцу, Маренову и Парцану распоређено је укупно 100 контејнера, док су у току преговори са представницима немачке Немачке развојне сарадње (ГИЗ) за донацију још 30 нових контејнера који би били додати тамо где је потребно.

Изношење смећа у селима у којима до сад није било контејнера вршиће се четвртком (Бачина, Орашје, Церница и Избеница), дан за изношење смећа у селима Горњег Темнића уторак, а у току данашњег дана очекује се преузимање новог камиона смећара.

Нови контејнери за комунални отпад донација су Немачке развојне сарадње (ГИЗ) преко пројекта “Управљање отпадом у контексту климатских промена”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x