Дезинфекциона средства доступна у свим селима општине Варварин

Канистери са раствором натријум хипохлорита, дезинфекционог средства које грађани бесплатно могу да наточе у боце, постављени су у петак на 13 локација широм општине Варварин, док је у суботу настављено са постављањем и у осталим темнићким селима.

По речима помоћника председника општине Варварин, Јелене Весић, у суботу је ово дезинфекционо средство обезбеђено и за мештане Маскара, Маренова, Горњег Катуна, Горњег Крчина, Мале Крушевице, Карановца, Пајковца, Цернице и Суваје, пре свега уз велико залагање председника Месних заједница и хуманих мештана.

“У сарадњи са мештанима успели смо да покријемо целу територију варваринске општине и да раствор натријум хипохлорита дође до сваког становника наше општине. Мештани и председници Месних заједница су обезбедили канистре са водом, а ми смо им поделили концентрате за дезинфекцију, тако да је тренутно ово средство доступно у свим насељима на територији наше општине”, наводи Јелена Весић.

На терену су данас били и помоћници председника општине Варварин Дејан Милановић и Оливер Бркић, а према Милановићевим речима велика захвалност иде председницима месних заједница који су брзо реаговали и, у сарадњи са мештанима, успели да обезбеде потребне канистре и цистерне.

Милановић наглашава да је дозвољено по домаћинству узети по 2 литара ове течности, која се користи за дезинфекцију руку и просторија, и да нема потребе да грађани праве залихе зато што ће канистери и бурад бити стално допуњавани.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x