Успешно одржана посебна акција добровољног давања крви

У ликовном салону Дома културе у Трстенику успешно је спроведена посебна акција добровољног давања крви коју је организовао трстенички Црвени крст у сарадњи са Станицом за трансфузију крви ВМА из Београда.

Свака три месеца Црвени крст спроводи редовну акцију са Заводом за трансфузију крви из Ниша. Због посебне процедуре у обезбеђивању одређених количина крви за грађане трстеничке општине који се лече на ВМА у Београду, организована је ова посебна акција, рекао нам је тим поводом председник Актива ДДК Зоран Михајловић.

Прошле године је исто тако организована акција у сарадњи са ВМА на којој је био велики број добровољних давалаца крви, док су потребе за драгоценом течношћу у последње време све веће па је неопходно организовање ванредних акција.

На овој акцији крв је дало 85 хуманих људи којима се у име Црвеног крста на одзиву захвалила координатор активности у трстеничком Црвеном крсту Милка Трошић. Она се захвалила на изузетној сарадњи Заводу за трансфузију крви из Ниша и Станици за трансфузију крви ВМА, као и Активу ДДК.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x