Усвојен буџет општине Варварин за 2019. годину

На дневном реду 25. седнице Скупштине општине Варварин нашло се 20 тачака од којих је најзначајнија била Одлука о буџету општине Варварин за 2019. годину која је изгласана већином гласова присутних одборника, док је четворо одборника опозиције било уздржано.

После усвајања Записника са 24. седнице Скупштине општине донета је Одлука о потврђивању мандата одборнику Емини Симић са изборне листе Српски покрет обнове – Зоран Миленковић уместо Славољуба Милошевића коме је престао мандат због смрти.

Након расправе о буџету за 2019. годину, који је већи за 14 милиона динара у односу на овогодишњи, усвојен је и Програм развоја општине Варварин за 2019. годину са пројекцијом за 2020. и 2021. годину, као и Кадровски план Општинске управе, стручних служби и посебних организација општине Варварин за 2019. годину.

Донете су и Одлуке о начину одређивања мртвозорника и утврђивању смрти лица умрлих изван здравствене установе, о обављању комуналне делатности обезбеђивања јавног осветљења, о обављању комуналне делатности зоохигијене, али и о димничарским услугама.

Одборници локалног парламента разматрали су и предлог Одлуке о јавном превозу путника на територији општине Варварин, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама, као и предлог Одлуке о окончању поступка ликвидације над ЈП за изградњу заједничког водовода “Морава” Варварин – Ћићевац у ликвидацији.

На дневном реду 25. седнице варваринског парламента расправљало се и о Програму пословања ЈП “Расвета Варварин” и ЈКП “Варварин” за 2019. годину и о Програмима коришћења субвенција ова два јавна предузећа у наредној години, а донета је и Одлука о одређивању носиоца искључивог права за обављање делатности на територији варваринске општине.

Одборници су усвојили Одлуку о утврђивању назива улица, тргова и заселака на територији општине Варварин чиме ће све улице у свим насељеним местима општине Варварин добити називе. Овом одлуком Варварин улази у ред општина које ће бесплатно добити табле са називима улица и кућне бројеве, док ће замена пребивалишта у личним картама за грађане бити бесплатна.

На крају 25. седнице одборници су донели и Решење о именовању чланова Општинског савета родитеља општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x