Усвојен први ребаланс буџета општине Варварин за 2018. годину

На 20. седници Скупштине општине Варварин одборници су усвојили једногласно први овогодишњи ребаланс буџета. На дневном реду локалног парламента нашло се 50 тачака, али и поред великог броја тачака седница је трајала непуна два сата зато што су све одлуке усвојене једногласно.

После усвајања ребаланса буџета, осталих 12. тачака односиле су се на ребаланс буџета тако да су измењени и финансијски планови свих корисника буџета, а у наставку су усвојени и Извештаји о раду, са финансијским извештајима о раду, јавних предузећа и установа за 2017. годину. Разматрани су и Извештаји о раду председника општине Варварин, Општинског већа, Општинске управе и Општинског правобранилаштва, као и Дома здравља “Др Властимир Годић”.

Донешен је и предлог Одлуке о организацији органа општине Варварин за рад у условима ратног или ванредног стања, као и Одлука о условима за наткривање тротоара и коришћење јавних површина испред пословних објеката на територији варваринске општине и предлог измене и допуне Одлуке о општинским путевима, улицама и некатегорисаним путевима.

Одборници локалног парламента усвојили су предлог Одлуке о спровођењу јавног конкурса за избор директора ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин”, а донето је и решење о образовању Комисије за спровођење јавног конкурса за избор директора јавних предузећа. Дата је и сагласност на Одлуку о промени цена комуланих услуга ЈКП “Варварин”, као и на Статуте ПУ “Наша радост” и С.Т.Ц. “Темнић”

Било је и кадровских питања, па су тако изабрани и чланови свих Школских одбора којима мандат истиче крајем маја ове године, осим у ОШ “Мирко Томић” у Обрежу, а замењени су и по један члан Надзорног одбора ЈП “Расвета Варварин” (уместо Силване Јовановић Дијана Петковић) и Управног одбора ПУ “Наша радост” (уместо Миладије Јевтић Снежана Јовановић), као и два члана УО С.Т.Ц. “Темнић” (уместо Марка Живановића и Драгана Миловановића изабрани су Славиша Радункић и Александар Богдановић). Одборници су усвојили и оставке на одборнички мандат др Јасмине Ракић са изборне листе “Александар Вучић – Србија побеђује” и Андрије Живадиновића са изборне листе “Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драгољуб Станојевић”.

Пред одборницима су се нашли и Разматрање закључка о утврђивању предлога Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде за разрешење и именовање председника, чланова и њихових заменика Комисије за вођење поступака и доношење решења по захтеву за враћање земљишта, као и Предлог програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Варварин за 2018. годину.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x