Општинска изборна комисија доделила мандате новим одборницима

На седници Општинске изборне комисије донета је одлука о престанку мандата одборницима Скупштине општине Варварин др Јасмини Ракић и Андрији Живадиновићу, а додељени су мандати новим кандидатима са изборних листи којима су ови одборници припадали на локалним изборима одржаним у априлу месецу 2016. године.

“Скупштина општине Варварин је на 20. седници одржаној 27. априла донела одлуку о престанку мандата одборницима у Скупштини општине др Јасмини Ракић и Андрији Живадиновићу из Варварина којима је престала функција одборника због подношења оставке, тако да је Општинска изборна комисија јуче имала задатак да мандат додели новим кандидатима са изборних листи којима су припадали ови одборници”, каже председница Општинске изборне комисије Гордана Петровић.

Она објашњава да је др Јасмина Ракић у локалном парламенту била одборник коалиционе изборне листе “Александар Вучић – Србија побеђује” коју је на изборима 24. априла 2016. године предложила Српска напредна странка (СНС), па је њеним подношењем оставке нови кандидат са те изборне листе, др Драгослав Арсић из Тољевца, добио одборнички мандат. Андрија Живадиновић из Варварина био је одборник изборне листе “Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драгољуб Станојевић” и наредном кандидату са ове изборне листе, кога је предложила Социјалистичка партија Србије (СПС) додељен је мандат, а ради се о Марини Савић, економисти из Горњег Катуна.

“На јучерашњој седници Општинска изборна комисија донела је решење о додели мандата овим кандидатима и од следеће седнице сазив Скупштине општине Варварин имаће ове нове одборнике којима, као председник Општинске изборне комисије, на томе честитам”, поручила је Гордана Петровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x