Уз помоћ Европске уније Ћићевац добија мултифункционално игралиште

У Ћићевцу је у току изградња мултифункционалног спортског терена чију изградњу финансирају Европска Унија, кроз програм ЕУ ПРО Плус, и општина Ћићевац. По речима Александра Шулића, заменика председнице општине Ћићевац, реализација овог пројекта значи много за Ћићевац.

“То је срце Ћићевца. Терен је пројектован тако да могу да га користе деца од две године, али и баке и деке од 98 година. У склопу комплекса су мини теретана на отвореном, спортски терен за мали фудбал, рукомет, одбојку и кошарку и дечији мобилијар. Ради се о простору у којем ми годинама организујемо бројне битне манифестације”, казао је Шулић.

Радови на изградњи игралишта почели су 7. новембра а рок за завршетак је 59 календарских дана. Укупна вредност пројекта је 101.880,00 долара од чега је ЕУ ПРО Плус обезбедио 85.370,00 долара, а остатак општина Ћићевац. Партнер општине Ћићевац у реализацији овог пројекта је Удружење грађана “Евроконтакт” из Крушевца.

“”Евроконтакт” је радио на припреми овог пројекта и сада на реализацији. Ово је други пројекат овог типа који реализујемо у општини Ћићевац ове године. Драго ми је што смо могли да једну добру и вредну идеју уобличимо. Јако је важно за средине као што је Ћићевац да оплемене јавни простор , да развију урбани дух, јер се ту људи сакупљају. У овај простор није дуго улагано, али ће сада добити ново рухо. То је један ресурс за ову заједницу и у њему могу да се организују бројни програми и има потенцијал да се живот у локалној заједници побољша што је више могуће”, додао је Ненад Крстић.

По Крстићевим речима приликом пројектовања игралишта водило се рачуна да оно буде доступно особама са инвалидитетом и особама које користе различита помагала. Предвиђена је изградња “инклузивне љуљашке” као и постављање “паметне клупе” са пуњачем телефона и бежичним интернетом.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x