Велика заинтересованост пацијената за вакцину против сезонског грипа

Дом здравља “Властимир Годић” у Варварину добио је око 600 доза вакцина против сезонског грипа и вакцинисање је скоро при крају. Због велике заинтересованости пацијената, у варваринском Дому здравља залиха ове вакцине више нема, али их има у још неким амбулантама.

“Дом здравља у Варварину је потрошио све залихе вакцине против сезонског грипа. Тренутно по појединим амбулантама још увек постоје залихе и ми смо задовољни одзивом пацијената за примање ове заштите. У случају да буде вишка овог заштитног средства у Заводу за јавно здравље, ми ћемо добити још неку количину, тако да пацијенти могу поводом тога да се интересују код својих изабраних лекара” истиче виша медицинска сестра Оливера Јелић.

Углавном се вакцинишу хронични болесници, пацијенти који сваке године добијају овај вид здравствене заштите, а из варваринског Дома здравља поручују да нема разлога чекати да крене нека епидемијска респираторна инфекција, тако да је идеално време за спречавање ширења инфекције у епидемиолошким размерама и додају да хронични болесници и болесници којима се препоручује ова врста здравствене заштите требају вакцину примити што пре зато што имунизација траје две до три недеље.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x