Ускоро седам станова за избеглице у Варварину

У просторијама Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије у Београду одржана је седница Комисије за доделу стамбених јединица у оквиру пројекта социјалног становања за избегла и расељена лица са подручја бивше Југославије, а у оквиру Потпројекта 7, Регионалног стамбеног програма.

Седници су присуствовали председник Комисије, помоћник председника општине, Саша Срећковић, секретар Комисије Ивана Мојсиловић, испред Комесаријата за избеглице и миграције Свјетлана Оклобџија и Љиљана Ракић, представник Центра за социјални рад Милан Миљковић и испред Црвеног крста и Комесаријата у Варварину Љубивоје Чапаковић.

Према речима помоћника председника општине Саше Срећковића, Центар за социјални рад, одељење у Варварину ће по усељењу корисничких породица преузети управљање објектом и пружати континуалну подршку у даљем процесу социјалне интеграције.

“Зграда са 7 стамбених јединица биће изграђена у Расаднику, на квалитетној локацији, у близини јавних садржаја и саобраћајница и биће у власништву локалне самоуправе, намењена искључиво за задовољавање социјално-заштитних потреба грађана и без могућности откупа”, објашњава Срећковић.

Рок за изградњу је до краја 2020. године чиме ће се трајно збринути 7 угрожених избеглих и расељених породица из Босне и Херцеговине и Хрватске у Варварину, а овај пројекат се спроводи уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x