Витешко надметање за Часни крст у Крушевцу: Студент Лука Момировић и ученик Урош Рашић победници трке

У Белој Води, на Западној Морави, одржано је традиционално, 21. по реду, Витешко надметање за Часни богојављенски крст у организацији Епархије крушевачке, Културног центра, црквених општина Бела Вода и Стопања и месних заједница Бела Вода, Стопања и Бресно Поље, а под покровитељством града Крушевца. Манифестацију је благословио Епископ крушевачки Господин др Давид Перовић.

Победник пливачке трке за Часни крст је Крушевљанин Лука Момировић (22), студент Факултета спорта и физичког васпитања у Београду, којем је градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић уручила златни крст и победнички плашт.

Пливање за Часни крст окупило је 88 учесника, од којих је десет млађих од 18 година. Најмлађем, Саши Ранђеловићу (6), и најстаријем Горану Богосављевићу (63) уручени су као поклон камени крстићи од стране Градоначелнице.

Погачу пријатељства симболично су преломили градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић и председник Скупштине општине Трсреник Герасим Атанасковић. Манифестацији је присуствовало око хиљаду људи из околних села града Крушевца и општине Трстеник.

Традиционално витешко надметање за Часни Богојављенски крст, по десети пут, одржано је и на Расини у селу Шавране. Часни крст је “освојио” Урош Рашић (16) из Крушевца, ученик Економске школе у Крушевцу, а наступило је 80 пливача.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x