Влада Швајцарске подржава оснивање Саветодавних служби за грађане

Влада Швајцарске ће са 230.870 евра, кроз програм Swiss PRO, подржати јединице локалне самоуправе (ЈЛС) да успоставе Саветодавне службе за грађане које ће пружити помоћ за најмање 5.000 грађана и грађанки из рањивих група да остваре своја права.

Јавни позив траје до 16. априла 2019. године, а биће подржано до 12 предлога пројеката ЈЛС у вредности од 13.280 до 16.600 евра. Право учешћа има 99 градова и општина обухваћених програмом које припадају II, III и IV групи према степену развијености, а немају успостављену јединицу за пружање бесплатне или саветодавне правне помоћи. Програм, такође, охрабрује сарадњу локалних самоуправа, тако да могу заједно да учествују у позиву.

Градови и општине који поднесу најбоље предлоге пројеката добиће, поред бесповратних средстава за успостављање Саветодавне службе за грађане, и техничку помоћ у виду израђене методологије за рад Саветодавне службе и вођење евиденције корисника и корисница.

Више информација о самом позиву, критеријумима за избор корисника, начину конкурисања као и документација за пријављивање, доступни су на сајту Програма Swiss PRO.

Како би се заинтересоване локалне самоуправе упознале са детаљима програма подршке – од пријављивања и учешћа на јавном позиву преко критеријума за избор пројеката до добијања бесповратних средстава, програм Swiss PRO организоваће информативне сесије широм земље од 25. марта до 3. априла 2019. године.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x