Врњчани успешни у промоцији француског језика

У посети Угоститељско туристичкој школи у Врњачкој Бањи били су представници Француске Амбасаде, директор Француског Института Жан Батист Кизен, координатор за двојеzичну наставу и промоцију француског језика Жилијет Тирлик и стажиста Института Лара Гале. Уважене госте примили су и изразили добродошлицу организатор практичне наставе у врњачкој Угоститељско туристичкој школи Станоје Михајловић и помоћник директора школе Душица Бурмаз.

Захваливши се домаћинима на лепом и срдачном пријему и гостопримству, Жан Батист Кизен је нагласио да ова школа представља битну карику у промовисању француског језика.

“За то је изузетно важна сарадња у области хотелијерства и туризма, медицине и термализма, као и организовање културолошких догађаја и рад на пројектима. Драго ми је што наставници улажу велики труд, да ученицима који се опредељују да уче француски језик омогућавају квалитетну наставу. На овај начин се одржава дугогодишња традиција на овом и другим подручјима у Србији, а ми ћемо и даље сарађивати и развијати наше партнерство и радити заједничке пројекте”, поручио је Жан Батист Кизен.

У разговорима приликом посете разматране су и потешкоће наставника које им се јављају у раду и давани су предлози за решавање тих и других проблема у школи. Било је и речи о могућностима стручног усавршавања у Србији и Француској и другим питањима везаним за ову област образовања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x