X Етно фестивал 22. септембра у Варварину

Јубиларни, X Етно фестивал у Варварину ове године биће одржан у недељу 22. септембра, уочи обележавања Дана општине Варварин, најављује председница Комисије за организовање културних манифестација општине Варварин проф. Славица Милутиновић и позива заинтересоване излагаче да се пријаве за учешће на овој манифестацији.

X Етно фестивал биће одржан у центру Варварина, код фонтане, постављање штандова је од 08 до 10 часова, свечано отварање Етно фестивала заказано је за 11 часова, док ће оцењивање такмичара трајати од 11 до 13 часова.

“Ове године на X Етно фестивалу очекујемо госте из Крушевца, Јагодине, Сврљига, Фекетића, Вршца, Долова и свих околних места. Пошто је ово јубиларни, десети фестивал, предвидели смо и велики број категорија за такмичарски део, за извођаче такмичиће се инструменталисти у две групе, као соло извођачи и као оркестар, затим у категорији певача такође соло извођач и групно певање. Наравно, биће оцењивана и културно – уметничка друштва, као и градски ансамбли”, објашњава проф. Славица Милутиновић.

Што се тиче излагача, она наводи да је предвиђено 17 категорија, а учесници X Етно фестивала такмичиће се у категоријама за најлепши ручни рад, оригинални вез, најукуснију домаћу трпезу, најлепши српски сто, најбољу домаћу зимницу, домаћи специјалитет сарму, најслађе колаче и торте, најбоља пића, најбољу српску ракију, старе занате, најукуснији котлић, најукуснију чорбу из котлића, биће изабрана и школа која буде припремила најбољу презентацију, као и месна заједница, еко штанд у категорији вртића, а бираће се и најатрактивније удружење, као и најбољи сувенири.

“Припремљене су и специјалне награде, за посебност, за најбољи штанд, за најбољег извођача, за најбољи ансамбл где ће бити подељене три награде, а биће проглашен и свеукупни победник X Етно фестивала. Такође су предвиђене и специјалне награде као што су захвалнице за организацију фестивала које ће добити сва предузећа, установе, али и спонзори који су нас пратили свих ових година и обезбеђивали вредне робне награде, а посебна признања добиће најзаслужнији за развој културе, промоцију туризма и очување традиције темнићког краја јер су на несебичан начин свих ових година представљали општину Варварин”, наглашава проф. Славица Милутиновић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x