“За Лазино срећно детињство” – Хуманитарна акција ученика ОШ “Јован Курсула”

Ученици Основне школе “Јован Курсула” организовали су у центру Варварину продајну изложбу радова и колача како би прикупили помоћ за лечење шестогодишњег Лазара Веселиновића из Села Варварин који болује од леукодистрофије, неуролошког обољења које га везује за колица и коме су за лечење у Словачкој у месту Ренона потребна новчана средства.

Колица, која би му донекле омогућила кретање, коштају 5.000,00 евра и зато ова акција обухвата и прикупљање чепова који ће бити прослеђени удружењу “Чеп за хендикеп” из Зрењанина.

Продајом ускршњих украса и колача варварински основци желели су да ширу јавност упознају са борбом коју води мали Лазар, али и да позову своје другаре из других школа, као и све људе добре воље, да се укључе у ову акцију и да заједничким снагама помогну Лазару у борби против ове болести.

Наставник ликовне културе Маријана Весић подсећа да су овакве акције код ученика ОШ “Јован Курсула” постале већ традиција јер се већ 15 година баве хуманитарним радом на овај начин и наглашава да је јако поносна на своје ученике.

“Ми смо осетили потребу да људима из наше мале вароши, из наше општине скренемо пажњу на случај малог дечака Лазара Веселиновића из Села Варварин који болује од леукодистрофије и потребна му је сва наша помоћ и подршка његовој породици, да се скупи новац, да се макар мало олакша оно кроз шта они пролазе”, истиче Маријана Весић поручивши да деца у школи не могу да науче бољу лекцију од лекције хуманости.

Грађани који желе да се прикључе акцији прикупљања средстава и да помогну малом Лазару Веселиновићу из Села Варварин могу своје донације да уплате путем следећег текућег рачуна 265000000520641105 јер и он заслужује да одраста у корак са својим вршњацима!

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x