Замена крова и санација унутрашњих просторија Здравствене амбуланте у Доњем Крчину

Радови на санацији објекта Здравствене амбуланте у Доњем Крчину увелико су у току, а за замену крова и уређење унутрашњости овог објекта средства у износу од 1.656.000,00 динара обезбедило је Министарство здравља Владе Републике Србије, рекла нам је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић приликом обиласка радова.

“Министарство здравља је за наш Дом здравља “Др Властимир Годић” ове године одвојило позамашна средства која смо искористили за уређење и спољашности и унутрашњости Здравствене амбуланте овде у Доњем Крчину, као и за санацију и замену крова од старе ондулине, који је изузетно био дотрајао”, нагласила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић и упутила захвалност Министарству здравља на опредељеним средствима за амбуланту у Доњем Крчину.

“Услед обимних падавина појавио се и нови проблем, целокупни кровни покривач је прокисао и дошло је до велике штете и по зидовима и по подовима и на самом крову ове амбуланте тако да ћемо овим средствима у потпуности санирати амбуланту у Доњем Крчину”, навела је председница општине.

Директорка Дома здравља “Др Властимир Годић”, др Јасмина Ракић, наглашава да због радова на санацији објекта у Доњем Крчину Здравствена амбуланта до даљњег неће радити. “Наши мајстори ће се потрудити да што пре изврше радове на санацији овог објекта, крајњи рок за завршетак радова је 5. децембар, али се надамо да ћемо и пре тога завршити са реконструкцијом објекта”, рекла нам је др Ракић.

Док трају радови у Доњем Крчину мештани овог краја могу на прегледе и по терапију ићи у амбуланту у Залоговцу, где ће лекар радити четири дана недељно, али могу да се јаве и дежурним лекарима у самом Дому здравља у Варварину. Преписивање терапије је доступно и путем телефона Дома здравља, а док трају радови неће радити ни апотека која функционише при Здравственој амбуланти у Доњем Крчину.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x