Немачка хуманитарна организација “Arbeiter-Samariter-Bund” донирала вредну медицинску опрему Дому здравља “Др Властимир Годић”

У оквиру пројекта “Јачање капацитета здравствених центара на Западном Балкану у борби против последица пандемије вируса COVID-19”, који спроводи немачка хуманитарна организација Arbeiter-Samariter-Bund (АСБ), а донира фонд “Немачка помаже”, Дому здравља “Др Властимир Годић” донирана је преко потребна медицинска опрема коју су директорки Дома Здравља, др Јасмини Ракић уручили представници организације АСБ, уз наду да ће посвећеном особљу знатно олакшати рад, а све са циљем да се пацијентима пружи најбоља могућа услуга.

Упутивши захвалност донаторима, др Ракић је истакла да је ова хуманитарна организација Дому здравља донирала један шилеров ЕКГ апарат, четири стерилизатора и четири добоша за стерилизацију и нагласила да се ради о једној веома вредној донацији која ће у многоме побољшати услуге Дома здравља.

“Морам да похвалим све наше здравствене раднике, али и све запослене у Дому здравља који су учествовали у збрињавању пацијената током COVID пандемије која, нажалост, још увек није престала али је епидемиолошка ситуација знатно повољнија и посебно истичем и наше патронажне сестре које су све време радиле на терену, објашњавале пацијентима зашто је потребна вакцина против корона вируса тако да смо сви радили удружено и у корист пацијената”, рекла нам је директорка варваринског Дома здравља, др Јасмина Ракић.

Формирањем једне нове службе у Дому здравља, као што је COVID служба, јавила се и потреба за додатном и новом медицинском опремом и апаратима, тако да је ова донација и због тога веома значајна, каже др Јасмина Ракић.

У име локалне самоуправе донаторима се захвалила помоћница председнице општине Марија Брајовић оценивши да ће ова донација, пре свега, користити грађанима општине Варварин.

“Ова донација је још једна у низу донација које је хуманитарна организација АСБ обезбедила општини Варварин и Дому здравља “Др Властимир Годић” тако да ће и ова медицинска опрема веома допринети квалитету здравствене заштите наших суграђана. Наравно и локална самоуправа се труди и обезбеђује многе ствари које су неопходне овој здравственој установи”, поручила је Марија Брајовић.

Од почетка пандемије у марту 2020. године АСБ помаже медицинским центрима у југиосточној Европи, а само у оквиру овог пројекта је за 7 медицинских центара у Србији обезбеђена опрема у вредности од 63.000 еура. Поред Дома здравља у Варварину, нову опрему су добили и Домови здравља у Крушевцу и Ћићевцу.

Немачка хуманитарна организација Arbeiter-Samariter-Bund (АСБ) је у Србији присутна од 1999. године и у периоду од 23 године, кроз преко 50 пројеката, помоћ је добило око 70.000 особа. Укупна вредност имплементираних пројеката је већа од 40 милиона еура, донираних од стране Европске уније, Владе Савезне Републике Немачке, УСАИД и других институционалних и приватних донатора.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x