Завршена 40. јубиларна “Песничка јесен крај Мораве”

У Ликовном салону Дома културе у Трстенику завршена је традиционална, 4о. по реду, манифестација “Песничка јесен крај Мораве”. Организатор је, као и до сада, био Књижевни клуб “Моравски токови” који ове године обележава три вредна јубилеја, 60 година рада и постојања, 20 година од бомбардовања старог трстеничког моста и 40 година одржавања ове манифестације.

Током “Песничке јесени крај Мораве” додељене су похвале и награде “Љубостињска розета” учесницима конкурса који се сваке године одржава у оквиру ове манифестације. Трочлани жири донео је одлуку о избору најбољих радова, додељене су четири похвале, као и једна специјална награда за обраду епског мотива.

Прву награду добила је песникиња Слађана Милијић, друга награда припала је песнику Братиславу Мандићу и трећа награда додељена је Јовану Бундалу. Песникињи Драгани Ђурковић – Тошић додељена је “Љубостињска розета”, а сви награђени добили су књиге аутора КК “Моравски токови”, као и аквареле сликара Божидара Аџића и Радета Димитријевића.

У програму “Песничка дуга крај Мораве” наступило је неколико песника из целе Србије, пријатеља и сарадника Књижевног клуба “Моравски токови” из Трстеника.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x