Песничка светковина Десанки у част

Лепотица континенталног туризма не престаје да одаје почаст великој српској песникињи Десанки Максимовић, која је рођена пре тачно 120 година, а у Врњачкој Бањи се у њену част, у среду 16. маја на Мосту љубави, одржава сада већ традиционална песничка светковина.

Десанка је приликом једног од својих боравак у Бањи изјавила да се поред њене Бранковине дубоко у њеном срцу налази управо и Врњачка Бања, место где се на малом простору спаја мноштво разноликости, те да је то простор где је природа у пуној боји и изгледа као да је управо сишла са сликарског платна.

“Изабрали смо баш тај датум, 16. мај, јер је управо то рођендан чувене песникиње Десанке Максимовић и на тај начин јој одајемо почаст”, каже Иван Трифуновић, директор Туристичке организације у Врњачкој Бањи.

Организатори манифестације из Туристичке организације Врњачка Бања кажу да су овогодишњи гости “Десанкиног дана” чувени музичар и водитељ Миња Субота, писац Владимир Благојевић, глумице Милица Мандић и Катарина Јеличић.

Овог пута млади и талентовани рецитатори из врњачке Гимназије, као и са Факултета за туризам и хотелијерство, рецитоваће Десанкине песме. Програм почиње у 12 часова и предвиђено је да траје 60 минута, на Мосту љубави, који је био мотив једне од најлепших Десанкиних љубавних песама “Молитва за љубав”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x