Због бахатости појединаца нанета огромна штета општини Варварин у случају “Јеремић”

Једна од тачака дневног реда двадесет прве седнице Скупштине општине Варварин био је и предлог Споразума о мирном решењу спора са Предрагом Јеремићем, некадашњим секретаром Месне заједнице Бошњане, који је усвојен једногласно. Председник локалног парламента Драгољуб Станојевић подсетио је да је Јеремићевим отказом нанешена огромна штета Општини Варварин.

Иван Арсић нови члан Општинског већа, бурна расправа о завршном рачуну буџета општине Варварин

“Та штета је таква да је Општина Варварин 2011. или 2012. године господину Јеремићу већ платила неких 800.000,00 динара по тадашњој пресуди и имала обавезу да са њим направи Уговор о раскиду радног односа, о мирном закључењу тог спора и чињеница је била да је он апсолутно у праву и ако се то не реализује он ће тужити Општину и даље. Међутим, тадашњи Савет Месне заједнице Бошњане, ко све утврдиће надлежни, се оглушио о оно што је била неминовност и ми смо дошли до тога да је Предраг Јеремић добио пресуду којом је и блокирана Месна заједница Бошњане за 2.500.000,00 динара. У међувремену је добио још једну пресуду од милион и нешто динара, а које се он одрекао, плус порези и доприноси и све то сад због сујете, немарности, бахатости неких људи ми долазимо у ситуацију да морамо да платимо оволико пара”, истакао је Станојевић и обавестио одборнике да је договор са Предрагом Јеремићем направљен, а који су одборници добили у материјалу за двадесет прву седницу.

Пронаћи где је завршио кредит у “швајцарцима”, расветлити случај незаконите смене прим. др Биљане Илић из 2012. године

“По том споразуму он прихвата да се тај дуг отплати на рате, мада може да блокира Месну заједницу и да тражи то од једном и да тражи и овај милион, као и камате за овај период који је од изрицања те пресуде, што такође не би било мало”, објаснио је председник Скупштине општине после чега су одборници усвојили закључак да Општински правобранилац, уз помоћ руководства општине Варварин, предузме све мере како би се утврдила одговорност свих оних који су направили штету општини Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x