Здравствена акција “Селу у походе” у Пајковцу, пакетићи за најмлађе мештане

Дом здравља “Др Властимир Годић” и Црвени крст Варварин, у сарадњи са Саветом месне заједнице Пајковац, организовали су још једну, последњу за ову годину, здравствену акцију “Селу у походе” у просторијама Ловачког дома у овом насељеном месту.

По речима директорке варваринског Дома здравља др Јасмине Ракић, основни циљ ових акција је преглед становништва које у свом месту нема лекара, док су у овој акцији учешће узели и начелница у Дому здравља у Варварину др Ана Голубовић, пензионер-волонтер др Дане Ћук, као и Патронажна служба Дома здравља и волонтери Црвеног крста.

“У склопу ове акције прегледали смо непокретне пацијенте, а прегледано је укупно 20 пацијената у Ловачком дому. Користим прилику овим путем да се захвалим одборници у Скупштини општине Варварин Љиљани Јаковљевић, као и Ловачкој секцији у Пајковцу на уступљеној просторији за добробит пацијената који немају здравствену амбуланту у селу”, истиче у изјави за Темнић.Инфо директор варваринског Дома здравља др Јасмина Ракић.

Овом приликом је Црвени крст Варварин поделио пакете животних намирница најугроженијим категоријама становништва и организовао већ традиционалну акцију “Један пакетић, много љубави” где је Деда Мраз лично уручио пакетиће малишанима који похађају четворогодишње подручно одељење ОШ “Херој Мирко Томић” у Пајковцу, као и деци из социјално угрожених породица.

“Деца и пацијенти су били презадовољни, што и мене чини срећном као директорку и докторку Дома здравља. Овом приликом желим да се захвалим мештанима Пајковца на гостопримству, а свим нашим суграђанима да честитам Нову годину и да лепо проведу предстојеће празнике”, поручила је др Јасмина Ракић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x