Ангажовање јединица АБХО Војске Србије у борби против COVID-19 (ВИДЕО и ФОТО)

Припадници јединица Атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО) Војске Србије и у среду су били ангажовани на предузимању мера на спречавању ширења вирусне инфекције COVID-19 широм Републике Србије.

У току дана извршена је превентивна дезинфекција улица и јавних површина у Варварину, док на Београдском и Новосадском сајму и хали “Чаир” у Нишу јединице АБХО свакодневно врше биолошку дезинфекцију људи и покретних ствари ради сузбијања и спречавања ширења инфекције COVID-19, саопштено је из Министарства одбране.

“Једна екипа свакодневно је ангажована у Београду на дезинфекцији возила, медицинској контроли лекара из НР Кине и припадника Министарства одбране и Војске Србије који учествују на спречавању ширењавирусне инфекције COVID-19”, стоји у саопштењу.

Више мобилних екипа раде на различитим правцима са задатком превентивне дезинфекције комуникација и јавних површина. За превентивне дезинфекције ангажовано је возило “Аутомобил цистерна за деконтаминацију М-78” уз употребу натријум-хипохлорита као средства за дезинфекцију, наводе из Министарства одбране.

 

Ангажована је и екипа на дезинфекцији улица и јавних површина у Ћуприји, на основу захтева Градског штаба за ванредне ситуације, као и комуникације од Сењских рудника до Војног комплекса “Пасуљанске ливаде” и комуникација у оквиру Војног комплекса “Пасуљанске ливаде”.

“Јединице АБХО реализују задатке уз максимално поштовање свих општих мера заштите с циљем спречавања ширења вирусне инфекције COVID-19 и посебних мера заштите приликом реализације задатака дезинфекције”, поручују из Министарства одбране.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x