Циљ превентивних прегледа превенција болести и подизање свести пацијената

Велики број становника са територије општине Варварин одазвао се данас акцији превентивних прегледа коју је покренуло Министарство здравља Републике Србије. Према речима директорке Дома здравља “Др Властимир Годић” др Јасмине Ракић, данас је обављено 84 прегледа, а од тог броја половина пацијента била је без оверене здравствене књижице.

др Ђорђе Прокић, др Јасмина Ракић и др Живојин Андрејић

“У оквиру данашње акције у нашем Дому здравља обављено је укупно 84 прегледа. Ултразвук абдомена (стомака) обављен је код 51 пацијената, од тога је са неовереном књижицом било 22, а обављено је и 33 гинеколошких прегледа пацијената, док је од тог броја чак 20 пацијената било без оверене здравствене књижице”, каже за Темнић.Инфо др Јасмина Ракић и наглашава да је ово фантастичан успех.

“Циљ је постигнут, а то је превенција болести и подизање свести наших суграђана о значају превентивних прегледа и само се тако заједно можемо борити против болести. Овом приликом јавно похваљујем др Живојина Андрејића који је данас обављао ултразвучне прегледе абдомена и гинеколога др Ђорђа Прокића и поручујем да сам поносна на њих”, истиче др Ракић.

Она додаје и да су у данашњој акцији, поред др Андрејића и др Прокића, учествовале и две приправнице, Валентина и Кристина, као и медицинска сестра Зорица са гинекологије и медицинска сестра Далиборка из Патронажне службе варваринског Дома здравља.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x