ДАЈ КРВ, СПАСИ ЖИВОТ! Редовна акција 12. априла у Варварину

Редовна акција добровољног давања крви у Варварину, у организацији Завода за трансфузију крви Ниш и Црвеног крста Варварин, биће реализована у понедељак, 12. априла, у временском периоду од 09:00 до 14:00 часова.

Имајући у виду ситуацију у којој се налазимо, у времену пандемије COVID-19 инфекције, залихе крви су преко потребне и лечење мора бити континуирано и сигурно. Такође, када се узме у обзир и смањење броја здраве популације услед инфекције корона вирусом, што за собом повлачи и мањи број давалаца најдрагоценије течности, може доћи и до несташице залиха крви и до угрожавања људских живота и зато је потребно да бар у овом тренутку што већи број људи покаже своју солидарност и хуманост и да се одазива редовно оваквим акцијама.

Здравственим установама широм Србије потребне су све крвне групе, а из Црвеног крста подсећају да крв могу дати све здраве особе узраста од 18 до 65 година, након попуњавања упитника и лекарског прегледа. Апелује се и на грађане који до сада нису учествовали у оваквим акцијама и давали крв да одвоје својих 5 минута у циљу спашавања људских живота, јер тих 5 минута некоме значе живот!

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x