Дани гљива у Ћићевцу од 5. до 7. јула: Гастро фест гљива и концерти Салса Бенда и Радише Урошевића

На Тргу младих у Ћићевцу, од петка 5. јула, до недеље 7. јула, Удружење гљивара “Буковача” организује тродневну едукативно – гастрономско – туристичку манифестацију “Дани гљива Ћићевац 2024”. Манифестација је посвећена гљивама, гљиварењу, гљиварству и промоцији предела Мојсињских планина и Сталаћке клисуре Јужне Мораве.

У оквиру манифестације планиран је и богат музички програм, у петак 5. јула, са почетком од 20:30, биће одржано “САЛСА вече” где ће наступити кубански бенд “Салса”, а у суботу 6. јула, са почетком од 20 часова, естрадни уметник Радиша Урошевић, уз пратњу оркестра Куте Јовановића.

Последњи дан манифестације посвећен је предавању о гљивама, док је за суботу планирана изложба гљива, стручно предавање, као и такмичење у припремању специјалитета од гљива уз дегустацију. Како наводе организатори, Дан гљива је посвећен истраживању, очувању и промоцији овог природног добра за чију је заштиту недавно покренута иницијатива.

“Удружење гљивара “Буковача” вас позива на незаборавно дружење и едукацију о чаробном свету гљива. У суботу, 6. јула, одржаће се “ГАСТРО ФЕСТ ГЉИВА”, где ће 10 гљиварских удружења широм Србије, за све посетиоце, припремати разне специјалитете од гљива. Закорачите у чаробни свет гљива, препун нових укуса, пробудите своја чула и осетите енергију гљива феста”, поручују организатори.

Атракција за све посетиоце ове едукативно – гастрономско – туристичке манифестације је и велика светлећа печурка од 4,5 метара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x