In memoriam: Александар Савић – Аца Брабендер

У Бачини, једном од највећих поморавских села познатог и као велико спортско место, изненада је преминуо Александар Савић, бивши кошаркаш КК “Млади радник” из овог места.

Савић је био играч и оснивач овог клуба с почетка 80-их година прошлог века. Пре оснивања клуба у Бачини са успехом је играо и за КК “Темнић” из Варварина. Због свог начина игре суграђани и навијачи звали су га Аца Брабендер јер је у многоме подсећао на легендарног кошаркаша Реала из тог времена Вејна Брабендера.

Био је миран и тих човек, повучен, али поштован од комшија и суграђана. Како је живео, тако је изненада, тихо и без помпе, отишао на онај свет. Сахрањен је истог дана на Великом месном гробљу у Бачини у присуству својих саиграча Славољуба Ћирића, Драгана Савића, Милана Тотића, Зорана Калезића, Зорана Ђорђевића, али и његових бивших саиграча из КК “Темнић” Добросава Долића и Драгише Симића и многих спортиста и пријатеља који су некако сазнали за прерану смрт Аце Брабендера. У име клуба његових играча и суграђана пригодним говором опростио се писац ових редова Славољуб Благојевић, једно време и председник његовог клуба.

Остаје жалост што је Александар Савић сахрањен тако брзо, жаљење су многи истакли јер нису могли да присуствују сахрани јер је мимо свих обичаја Александар сахрањен истог дана када је и умро, али то већ иде на уштрб сеоских челника да им се више никада не деси да се од оваквих величина опраштају на овај начин.

А што се Александра Савића тиче, он је заувек отишао у ЛЕГЕНДУ, тамо где му је и место.

(Фотографија: Генерација Милана Тотића, (Савић други с десна на лево, чучи))

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x