Конкурс “Крв живот значи” за ученике основних и средњих школа

Црвени крст Србије расписао је традиционални конкурс “Крв живот значи”, на тему добровољног, анонимног и ненаграђеног давалаштва крви. Радови се достављају до 1. априла, а на конкурсу могу учествовати ученици и ученице основних и средњих школа са ликовним и литерарним радовима, видео спотовима/филмовима или фотографијама.

“Радови треба да промовишу добровољно, анонимно и ненаграђено давање крви, а не наменско давање крви. За ликовне радове дозвољене су све технике ликовног изражавања, док су радови ограничени до формата 35×50 центиметара и морају имати знак Црвеног крста. Литерарни радови могу бити писани у прози или стиховима до дужине две стране А4 куцаног текста, величина слова 12, фонт Ариал, без прореда. Ликовни и литерарни радови на полеђини морају садржати следеће податке и то име и презиме аутора, назив школе и разред, назив општине, име и презиме наставника/професора”, објашњавају у Црвеном крсту.

Из ове хуманитарне организације обавештавају да ће првопласирани учесници конкурса у свим видовима уметничког изражавања бити награђени летовањем у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима у термину од 26. јула до 4. августа 2017. године. Основци и средњошколци из општине Варварин радове могу доставити варваринском Црвеном крсту од 13. фебруара до 1. априла, колико траје конкурс.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x