Локални и парламентарни избори 26. априла, Општинска изборна комисија спремна за изборе

Председник Републике Србије Александар Вучић расписао је парламентарне изборе, док је председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић расписала локалне изборе. Локални и парламентарни избори биће одржани у недељу, 26. априла, а одмах након расписивања избора заседала је и Општинска изборна комисија (ОИК) у Варварину.

По речима председнице Општинске изборне комисије, Гордане Петровић, одржана је седница ОИК на којој су усвојени сви неопходни обрасци потребни за изборни процесм док заинтересоване стране потребне обрасце могу преузети са званичног сајта општине Варварин www.varvarin.org.rs.

“На седници Општинске изборне комисије донете су све одлуке и усвојени обрасци потребни за предстојеће локалне изборе. Након усвајања Пословника, донета су и Упутства за спровођење избора за одборнике Скупштине општине Варварин, расписаних за 26. април 2020. године, са обрасцима за подношење изборних листа кандидата за одборнике и спровођење појединих изборних радњи у поступку избора, као и Роковник за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине општине Варварин”, наводи председница ОИК Гордана Петровић.

На седници је донета и Одлука о увођењу дежурстава док трају изборне радње, као и Одлука да се Јавном предузећу “Службени гласник” упути захтев за набавку папира са воденим жигом за штампање гласачких листића, и набавку сигурносних затворница за затварање врећа са изборним материјалом.

Овогодишњи локални и парламентарни избори имају две веома битне промене у односу на претходне, прва је спуштање цензуса са 5 на 3%, док је друга већи проценат жена на изборним листама.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x