Парламентарни и локални избори у Србији 21. јуна

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је вечерас, након састанка са представницима девет политичких листа које су најавиле учешће на изборима, да ће парламентарни и локални избори у Србији бити одржани 21. јуна.

Вучић је том приликом истакао да су избори демократско право и највиши интерес грађана и државе Србије да изаберу Скупштину и друге органе власти, и поручио да ће се у вези са изборном кампањом слушати препоруке струке.

Он је навео да ће у среду, ако све буде како се очекује, Скупштина Србије укинути ванредно стање, те се поставило питање одржавања избора, који су првобитно били расписани за 26. април, па одложени због епидемије COVID-19.

Председник је пренео да је прихватио предлог појединих политичких странака које су тражиле да имају 38 дана за изборну кампању до одржавања избора, тако да ће се парламентарни и локални избори у већем броју општина одржати 21. јуна.

Према његовој оцени, у мају се не очекује да ће бити већих предизборних политичких скупова, нарочито у затвореном простору, док ће се у јуну чекати мишљење лекара.

Вучић је, када је реч о нотарима којих нема довољно за оверу потписа, рекао да су странке које ће изаћи на изборе постигле договор о томе да осим нотара и општински оверитељи могу да оверавају потписе подршке.

Након овог тешког времена треба да створимо демократску атмосферу и изаберемо Скупштину и Владу која ће да служи интересима грађана, поручио је он и свима пожелео успех на изборима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x