“Моравски коридор” је приоритет јер ће довести инвестиције, посао и веће плате

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић одржао је оперативни састанак са представницима локалних самоуправа кроз које пролази траса будућег “Моравског коридора”.

Овај путни правац је од великог значаја, јер је то спона Kоридора 10 и 11, осовина око које живи око пола милиона грађана и основ будућег привредниг развоја овог краја, сагласили су се учесници састанка, представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ЈП “Kоридори Србије” и челни људи општина и  градова Ћићевац, Трстеник, Варварин, Врњачка Бања, Чачак, Kрушевац и Kраљево.

“Ово неће бити пут којим млади људи одлазе, већ путеви којима се враћају у свој родни крај, овде живе, раде и планирају своју будућност. Овај аутопут је будућност Србије и права победа политике председника Вучића. Овде на траси овог коридора ће се прво остварити наш успех на пројекту Србија 2025“, нагласио је министар Момировић после састанка.

На састанку је разматрано и формирању посебне стручне службе која ће се бавити комуникацијом са извођачима, локалним самоуправама и грађанима и решавањем проблема који ће се појавити током извођења радова.

“Овај пут ће отворити могућност за значајан раст плата у свим градовима  и општинама на траси и мислим да ћемо успети нешто о чему нико није сањао. Захвалан сам свим представницима локалних самоуправа, јер изградња великих инфраструктурних пројеката увек вуче са собом и одређене проблеме. Овај најмодернији аутопут у Србији пролази кроз бројна насеља, па смо на данашњем састанку прошли отворена питања, добили информације на који начин ћемо да решимо прилаз или да експропришемо имања, која ће да буду одсечена након градње аутопута и покренули још нека оперативна питања”, рекао је министар и нагласио да је америчко – турски конзорцијум “Бехтел Енка” у обавези да до краја марта 2024. заврши цео Моравски коридор.

Састанку су присуствовали и заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић, председница општине Ћићевац др Мирјана Кркић, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, председница општине Трстеник Милена Турк, градоначелник Краљева Предраг Терзић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић и заменик градоначелника Чачка Владан Милић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x