Наставак улагања у опрему и боље услове рада припадника МУП-а

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обишао је након свечане седнице Владе Србије у Крушевцу припаднике Полицијске управе и Одељења за ванредне ситуације у том граду.

Дачић је нагласио да ће Министарство наставити да улаже у опрему и боље услове рада свих припадника МУП-а, додавши да је задовољан резултатима рада полиције и да је, према статистици, у Србији смањен број извршених кривичних дела и то не само у односу на 2023., него и на период пре 2012. године.

“У том погледу желимо да се обезбеди стабилан јавни ред и мир, да се спрече нарушавања безбедности земље и територијалног интегритета и суверенитета, а опет са друге стране да грађани имају однос поштовања према полицији, као што и полиција треба да има однос поштовања према грађанима”, рекао је он.

Потпредседник Владе је истакао да су приоритети МУП-а модернизација и унапређење рада полиције, као и још бољи резултати у борби против свих видова криминала.

Он је рекао да је задатак да у наредном периоду имамо значајне резултате у областима борбе против криминала, безбедности на путевима, борбе против илегалних миграција, као и поступања у ванредним ситуацијама, што је веома важно.

Дачић је одао признање свим полицајцима и ватрогасцима-спасиоцима на преданом раду, при чему је навео пример да је данас у Крушевцу била потребна интервенција када је осмомесечно дете остављено у колима на високој температури.

Потпредседник Владе је истакао да је ове године мањи број погинулих у саобраћају у односу на претходну, али и да се наставља са превентивним акцијама и ригорозним контролама у саобраћају.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x