Нови фудбалски стадион на Старом аеродрому, реконструкција терена ФК “Борац” у Бивољу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Крушевац где је са градоначелницом овог града Јасмином Палуровић, помоћником градоначелника за спорт Предрагом Миленковићем и председником Фудбалског савеза Расинског округа (ФСРО) Владаном Гашићем, разговарао о даљем развоју и унапређењу спорта у граду. Акценат је био на изградњи Градског стадиона на локацији Старог аеродрома и реконструкцији фудбалског терена “Борац” у Бивољу.

Градоначелница Јасмина Палуровић је истакла интензивну сарадњу града Крушевца и Министарства и у том контексту истакла многе значајне пројекте за које је средства издвојило и Министарство (отварање Клуба за младе, теретана на Багдали, у насељу УН и насељу Пејтон, тартан стаза у Пионирском парку …).

ФК “Борац” из Бивоља најстарији је фудбалски клуб у граду. Што се тиче овог спортског објекта, планирана је реконструкција комплетног терена (земљани радови су у току, затим следи постављање трибина око терена, стубова и рефлектора…) ФСС и ФСРО обезбедили су средства за постављање вештачке траве. Такође, планирано је и сређивање просторија “Беле боце”.

Било је речи и о реконструкцији базена и сале “Соко”, плановима за даљи развој  индивидуалног и колективног, рекреативног и професионалног спорта у Крушевцу. Министар Удовичић је рекао да се слика Крушевца у спортском сегменту драстично променила у протеклих неколико година, а у том периоду је сређен парк “Багдала”, изграђен атлетски и фудбалски стадион са вештачком травом и др.

Што се тиче стадиона ФК “Јединство” биће то један од најмодернијих стадиона, налазиће се на локацији Старог аеродрома и укључиће простор постојећег фудбалског игралишта у Малом Головоду. Канцеларија за управљање јавним улагањима реализује пројекат припреме техничке документације, финансиран од стране Владе Републике Србије, уз суфинансирање Града Крушевца. Стадион ће испуњавати захтеве прописане УЕФА уредбом о инфраструктури за спортске објекте категорије 4. Биће изграђено: стадион са теренима, трибинама, теренима за тренинг и садржајима као што су свлачионице, комерцијални садржаји, администрација, медији, ВИП, техничке собе.

У склопу разговора приликом посете Крушевцу, министар Удовичић је најавио и донирање спортске опреме фискултурним (школским) салама, поновно одржавање Сајма спортова у Крушевцу и друге активности.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x