Обавештење Дома здравља “Др Властимир Годић” о раду у условима ванредне ситуације

Због ванредне ситуације на целокупној територији Републике Србије која је проглашена због пандемије корона вируса COVID-19, Дом здравља “Др Властимир Годић” у Варварину издао је обавештење о раду у условима ванредне ситуације, а отворени су и посебни бројеви телефона.

У обавештењу варваринског Дома здравља наводи се да је обезбеђен изолациони простор (просторије дечјег диспанзера, десни улаз), за прегледе пацијената (са целе територије општине Варварин), који имају повишену телесну температуру, гушење, кашаљ, бол у грлу и остале симптоме респираторних инфекција.

Дечји диспанзер се премешта у амбуланту у Доњем Катуну, за децу са повишеном телесном температуром, кашљем, гушењем, болом у грлу и осталим симптомима респираторних инфекција, а деца са повредама, епилепсијом и другим хитним стањима биће збринута у служби Хитне помоћи, опште праксе и кућног лечења.

Одрасли са повредама, епилепсијом и другим хитним стањима биће збринути у служби Хитне помоћи, опште праксе и кућног лечења, службе стоматологије, радиологије, лабораторије, примају само хитне случајеве, док се у служби гинекологије примају труднице и хитна стања (крварења, акутни болови у малој карлици и трбуху).

Интернистичка служба се премешта у просторије службе Хитне помоћи, опште праксе и кућног лечења, у теренским амбулантама наставља са радом медицинска сестра, а теренски лекари настављају са радом у просторијама Дома здравља у Варварину.

Из Дома здравља “Др Властимир Годић” позивају пацијенте да се придржавају навода из овог обавештења, у циљу заштите здравља, а за све недоумице и додатна питања могу позвати следеће бројеве телефона:

  • Општа служба Дома здравља: 037/787-124; 037/789-100 и 064/87-20-806;
  • Педијатрија: 064/87-20-826;
  • Информације за пацијенте са респираторним симптомима: 037/787-594; 064/87-20-803 и 064/87-20-833.

“Молимо за разумевање! Ово све радимо да бисмо заштитили ваше здравље”, поручују из Дома здравља “Др Властимир Годић”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Znatiželjna
Znatiželjna
1 година раније

A ko je pokrao sve rukavice,maske i asepsole iz Doma zdravlja pa sad nemate čime da zaštitite ni sebe a ni pacijente??? Dobili ste ih a nemate???

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x