Охрабрујући програм рехабилитације и опоравка у СБ “Меркур”

Лекари Специјалне болнице “Меркур” у Врњачкој Бањи, користећи искуства из ковид режима, осмислили су програме рехабилитације и опоравка пост – ковид рехабилитација и пост – ковид хипербарик рехабилитација који помажу при решавању широког спектра физичких симптома после прележаног вируса корона.

“Један од највећих проблема пацијената који су прележали корона вирус је потпун опоравак како би се вратили нормалном раду и животу. Многи су се суочили са пре свега физичким – когнитивним или менталним здравственим проблемима због чега су се пожалили да им је смањено функционисање при спровођењу активности. Наш тим лекара – стручњака креирао је два јединствена персонализована програма у Србији са циљем комплетног опоравка пацијената који су, како рекох, прележали овај незгодан и опасан корона вирус и њихов повратак нормалном животу и активностима”, објашњава директор СБ “Меркур” др сци. мед, Дејан Станојевић.

Пост – ковид рехабилитација има за циљ да у бањском амбијенту, уз мултидисциплинарни медицински надзор и персонализовани план исхране и терапије, отклони све физичке симптоме после болничког лечења и кућног опоравка.

Др сци. мед, Дејан Станојевић наглашава да су програми намењени свим пацијентима који су имали позитивне тестове, опорављају се после инфекције корона вирусом и који имају различите симптоме који прате заражене особе. После спровођења овог програма пацијенти ће осетити следећа побољшања, унапређење плућне вентилације, јачање имунитета, побољшање периферне циркулације, регулацију секундарних болести, повратак уобичајеним физичким и спортским активностима.

“Препоручујемо наше програме рехабилитације и опоравка свим грађанима који су прележали Ковид-19, а наш лекарски тим поручује “Здрав и нормалан животни ритам су постали приоритет данашњице, а овај програм то обезбеђује и онима који су током пандемије били најугроженији”. Поред поменутих бенефита, пацијенти на програму Хипербарик рехабилитације лече се удисањем чистог кисеоника под притиском већим од атмосферског који иде и до 2,8 бара. На тај начин се до 20 пута повећава количина физички раствореног кисеоника у крвној плазми и омогућава његово брже допремање до оштећених ткива и ћелија”, каже на крају директор СБ “Меркур” др сци. мед. Дејан Станојевић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x