Почела масовна имунизација у Варварину, одзив грађана одличан

Масовна имузизација грађана против болести COVID-19 почела је и на пункту у Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину вакцином кинеског произвођача “Синофарм”. Током првог дана, вакцинисано је 72-оје грађана темнићког краја који су за вакцину аплицирали путем портала еУправе.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић разговарала је са грађанима који су изразили задовољство условима, као и тиме што је вакцина доступна и у нашој средини.

“Приликом обиласка Дома здравља уверила сам се да је одзив грађанства задовољавајући, нама је стигао први контигент од 120 доза и првог дана 72-оје заинтересованих је примило вакцину против Ковида-19. Провела сам мало времена и са суграђанима у чекаоници, сви остају по петнаестак минута након аплициране вакцине, нису се дешавале никакве компликације и видим задовољство код суграђана и велико интересовање”, нагласила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић и додала да је још 50 доза одвојено за припаднике полиције и просветне раднике.

Она је истакла да ће на дневном нивоу Дом здравља “Др Властимир Годић” добијати нове дозе вакцине и позвала суграђане да се за вакцинацију пријаве путем портала еУправе јер је то једини начин да добијемо битку над пандемијом која нас је задесила.

Председница општине похвалила је и организованост и услове у Дому здравља, када је у питању масовна имунизација грађана.

“Тренутно раде две докторке и организована су два пункта на којима се грађани прегледају пре него приступе аплицирању вакцине, на располагању су им три медицинске сестре и зато бих искористила прилику да похвалим здравствену установу на доброј организацији и, наравно, здравствене раднике који се труде да грађанима општине Варварин омогуће да брзо добију вакцину”, приметила је председница општине.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x