Вакцинација против вируса SARS-CoV-2 једино решење за излазак из пандемије

Првог дана масовне имунизације у општини Варварин интересовање грађана за вакцину против вируса SARS-CoV-2 је било изнад свих очекивања. Аплицирање за нове вакцине против корона вируса је у току, пријављивање је могуће путем портала еУправе, али и путем броја телефона Националног центра за вакцинацију 0800/222-334.

Што се тиче вакцина које су доступне у варваринском Дому здравља “Др Властимир Годић”, тренутно је у понуди вакцина кинеског произвођача “Синофарм”, али се очекује и скори долазак контигента вакцина америчког произвођача “Fajzer/BioNTek” и руског “Спутњика В”.

“Вакцинација се наставља и даље, имамо довољан број вакцина, а очекујемо и нове дозе”, каже др Јасмина Ракић, директорка Дома здравља у Варварину и истиче задовољство тиме што је велики број грађана исказао интересовање за имунизацију и показао одговорност и бригу о свом здрављу.

Суграђани са којима смо разговарали у чекаоници Службе за здравствену заштиту деце и омладине, у простору за саветовалиште и вакцинацију, где су и постављени пунктови, сагласни су у томе да је имунизација најбоље и једино решење за излазак из ситуације коју је произвела пандемија корона вируса.

“За нас ова вакцинација најпре значи да будемо здрави, пре свега, да се слободно крећемо, да не носимо више маске, значи нам и да нормално радимо, живимо, да виђамо своју децу, да идемо код њих и да они могу слободно да долазе код нас”, рекла нам је Милица Мишковић.

Радивоје Савић из Доњег Катуна истиче да је најважнији разлог због ког је исказао интересовање да прими вакцину да заштити своје здравље и здравље људи из своје околине, али да може да оде и код своје деце у госте.

“Позвао бих све комшије и грађане општине Варварин, па и шире, да приме вакцину, да се не плаше, то је као и обична вакцина против грипа. Ову вакцину примам и из разлога ако је потребно да могу да одем код своје деце у Швајцарску, да их видим”, нагласио је Радивоје Савић.

“Дошла сам да примим ову вакцину да бих била сигурна у своје здравље и да заштитим своје укућане да можемо слободно да живимо и да се крећемо. Не бојим се вакцине, бринем за своје здравље и за своје најмилије и зато сам се пријавила за вакцинацију”, поручује Биљана Кркић.

Радно време пункта за имунизацију у Дому здравља “Др Властимир Годић” је од 08:00 до 18:00 часова, а грађани добијају позиве од стране Националног центра за вакцинацију како се не би стварале гужве.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x