Потписан уговор о концесији између града Крушевца и Апотекарске установе “Др Макс”

У Крушевцу је потписан Уговор о концесији између Града Крушевца и Апотекарске установе “Др Макс”, а Уговоре су потписали градоначелник Јасмина Палуровић и заменик директора Јадранка Врачарић и председник Управног одбора Установе Наташа Петронијевић. Ради се о јавно – приватном партнерству за обављање фармацеутске здравствене делатности на примарном нивоу на територији Расинског округа.

Потписивању Уговора претходила је процедура према којој је Скупштина града Крушевца донела Одлуку о усвајању концесионог акта. Након тога, спроведен је поступак за избор најповољније понуде, а Градско веће је донело Одлуку о избору најповољније понуде коју је поднео понуђач ЗУА Фарманеа – Београд. У међувремуну, ЗУА Фарманеа – Београд је, у складу са Законом, урадила усклађивање и променила назив у Апотекарска установа “Др Макс”. Висина концесионе накнаде је 1,9 милиона евра и једногодишње концесионе накнаде у износу од 80.000 евра током 12 година.

Скупштина Града Крушевца је затим крајем марта усвојила коначни текст Уговора о концесији. Најбитнији елементи Уговора су остваривање и заштита јавног интереса у смислу снабдевања становништва лековима, медицинским средствима, помагалима и др., боља набавка лекова и мед. средстава на терет обавезног здравственог осигурања, проширење асортимана, пренос тржишног и оперативног ризика на Концесионара и друго. Уговор се закључује на 15 година.

Концесиона делатност обављаће се у 27 објеката у Крушевцу, Брусу, Александровцу, Трстенику, Варварину и Ћићевцу. Неопходно је обезбеђење и најмање једног објекта на територији Расинског управног округа  са 24 часовним дежурством. Биће примљено најмање 75 запослених на неодређено време.

Надзор над реализацијом Уговора врши Градска управа, а извештај о реализацији се подноси на сваких 12 месеци Скупштини града. На овај начин, Град Крушевац је успео да сачува мрежу Апотекарске установе на територији Расинског управног округа. Више детаља о компанији “Др Макс” можете погледати овде.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x